Facebook Source3 Firmasını Satın Aldı ABD merkezli içerik hakları girişimi olan Source3 artık Facebook bünyesinde. Bu kapsamda Facebook’ta video içerik oluşturan ajanslar veya firmaların daha dikkatli olması gerekiyor çünkü Source3 üzerinde çalışan IP takip sistemleri illegal içerik paylaşanların tespit edilmesini sağlıyor. Facebook, Source3’nin gücünü kendi platformları üzerinde kullanmayı şimdiden planlıyor. Firmanın resmi web sitesinde gerçekleşen satın alma duyuruldu. İncelemek isteyenler http://www.source3.io linkinden ulaşabilirler. Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada anlaşmanın şartlarına yer vermedi. Source3‘nin 2014 yılında 4 milyon dolar tohum yatırım aldığını da ayrıca belirtmek isteriz.
Facebook’ta Video İçerik Paylaşırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
- Video projenizde kullandığınız müziklerin lisanslı olması veya Free License diye adlandırılan müzik türlerinden olması gerekmektedir. Bir sanatçıya ait müzikler video içeriğinizde kullanılırsa telif hakkı ihlali oluşturur ve sonuçları şahsınıza veya firmanıza kötü bir itibar bırakır.
- Başka bir firmaya ait video içeriği indirip, editleyerek kendi sosyal paylaşım platformlarınızda paylaşmanız önerilmez çünkü bu tip sistemler kopya olan video’yu tespit edebilecek donanıma sahiptir.
- Video içeriklerinizde kullandığınız resimlere, hatta yazılı içeriklere bile dikkat etmeniz gerekiyor zira bu tür bir içereği sahip video bahsi geçen sistemlerin gözünden kaçmayacaktır.
Facebook’da Telif Haklarını İhlal Ettiğimde Nelerle Karşılaşırım?
Facebook’da telif haklarını ihlal eden bir video yüklediğinizde karşınıza bir uyarı gelir ve bu tür içerikleri yüklememeniz gerektiğini anlatan bir yazı görürsünüz. Facebook bu ihlale bir veya iki kez müsade eder eğer üçüncü bir uyarı daha alırsanız hesabınız video yüklemelerine karşı kalıcı olarak kapatılır. Genelde telif hakkı ihlali yapan içerik videolarınızın arka plan müzikleridir. Bu telif hakkı ihlaline karşın Facebook önce size bu engelleme ile ilgili bir e-posta gönderir. Bu e-posta’da itiraz etmek için bir link bulunur. Bu linke tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi “kaldırılan videoya itiraz” formu çıkar. Bu formda varsa içerik ile ilgili itirazınızı veya belgelerinizi sunarak video içeriğinizi tekrar yayına alabilirsiniz.
Not: Gerçekten telif haklarını ihlal eden bir durumda sorumluluk tamamen kişiye veya video içeriği paylaşan firmaya aittir.
Tag: Facebook Source3 Firmasını Satın Aldı
Comments are closed.