Otelcilerin 2022 İçin Bilmesi Gereken Seyahat Sektörü Trendleri

Dünyanın birçok yerinde toparlanma sürüyor ve seyahat yeniden hızlanmaya başlıyor. 2022 hala inişli çıkışlı bir yıl olsa da, seyahat endüstrisi için işler düzelmeye başlıyor. İşte otelcilerin 2022 için bilmesi gereken birkaç seyahat sektörü trendleri:

1. Etkinlikler

2022 TrendleriEtkinlikler geri döndü, ancak insanlar daha küçük mekanlar, sade düğünler vb. gibi daha samimi seçenekler arıyor. Kısıtlamalar hafifliyor olsa da, bu küçük toplantılar uzaktan ekip toplantıları ve sosyalleşme için de tercih ediliyor.

Bu trend oteller için ne anlama geliyor?

Düğün veya etkinlik paketleri oluştururken, daha küçük, daha samimi etkinliklere yönelebilirsiniz. Yeni MICE seçenekleri sunarak otelinizi yeni bir misafir grubuna açabilirsiniz.

 

 2. Sağlık ve denge

2022 TrendleriEvde bu kadar çok zaman geçirdikten sonra insanlar doğa kaçamağı arıyor. Orman (%100) ve dağ tatil köyleri (7 kat) için yapılan aramalar her yıl artarak büyüyor.

Bu trend oteller için ne anlama geliyor?

Doğada bulunuyorsanız bu harika bir haber, ancak değilseniz kendinizi bunun dışında saymayın. Yaratıcı olun. Şehir otelleri bile rahatlama ve ben-zamanı etrafında bir hikaye yaratmaya odaklanarak bu trende katılabilir. Konaklamayı lüks bir banyo veya çok sayıda yastıklı rahat yatak, ses yalıtımlı oda, rahatlatıcı aydınlatma ile konumlandırmayı ve paketlemeyi düşünün.

3. Çalışma yöntemleri

2022 Trendleriİş ve seyahat hayatı gün geçtikçe değişiyor. Uzaktan çalışanların üçte birinden fazlası, tam zamanlı olarak ofise dönmektense istifa etmeyi tercih ediyor. Dijital olmanın popülaritesi, daha fazla insanın başka bir yerde yaşamak ve uzaktan çalışmak istemesiyle artmaya devam edecek.

Bu trend oteller için ne anlama geliyor?

Uzun süreli indirimler ve dijital göçebelerin arayacağı temel şeyleri vurgulayan paketler sunmayı düşünün: hızlı WiFi, çamaşırhane hizmetleri, oda olanakları gibi. Uzaktan çalışma pazarından yararlanmak istiyorsanız, insanların bir gecelik oda rezervasyonu yapmak zorunda kalmadan tesislerinizden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çekici günlük paketler oluşturabilirsiniz.

6. Evcil hayvan dostu seyahat

2022 TrendleriEvcil hayvan sahiplerinin yarısından fazlası seyahate çıkarken can dostlarını da yanlarında götürmek istiyor. Özellikle yeni nesil (Z kuşağı) evcil hayvanları kabul edilirse seyahat etme olasılıklarının daha yüksek olduğunu söylüyor.

Bu trend oteller için ne anlama geliyor?

Birçok otelde artık evcil hayvanı olan misafirler için özel odalar bulunuyor. Oteliniz henüz bu seçeneği keşfetmediyse, bunun sizin için yönetilebilir olup olmayacağını bir düşünebilirsiniz.

7. İş Hayatı

İş seyahatine yatkın olan kişiler (%84) 2022’nin sonuna kadar pandemi öncesine nazaran çok daha sık seyahat edileceğini düşünüyor. 2021’in sonuna doğru, kısıtlamalar azaldıkça, seyahat endüstrisi de dahil olmak üzere daha fazla etkinlik gerçekleşti.

Bu trend oteller için ne anlama geliyor?

MICE ve iş paketlerinize bir göz atmanızda fayda var. Konaklamalarınızın kişiselleştirilmiş paketler ve mümkünse temassız check-in ile sorunsuz bir şekilde ilerlediğinden emin olun. Şehir oteliyseniz, toplu taşıma araçlarına, yerel deneyimlere ve kahvaltıya odaklanan kampanyalarla bu gezginlere ulaşmanız size fayda sağlayabilir.

8. Araba yolculuğu

Seyahat tercihleri değişiyor. Araba ile seyahat %40’a yükseldi. Hava yolculuğu, Eylül 2020’den bu yana en düşük seviyeye (%46) düştü. Daha fazla insan doğa gezileri planlıyor, karavan arıyor ve doğayı keşfetmek için iyi bir bahane olarak uzaktan çalışmayı kullanıyor.

Bu trend oteller için ne anlama geliyor?

Otelinizin araba ile erişilebilen birden fazla konumu varsa, yol boyunca dikkat çekici aktiviteler ve ilgi çekici yerler içeren bir yol gezisi için rota oluşturabilirsiniz. Bu, indirimli bir fiyata ve gezginlerin kolayca rezervasyon yapabilecekleri rotaya sahip bir paket teklifine dönüşebilir. Bir seyahat programı, sitenizde, Instagram ve Pinterest gibi sosyal kanallarınızda yayınlayabileceğiniz bir blog veya seyahat rehberi için de mükemmel. Gezginler bölgeyi tanımak  istiyor ve bu tam da yardımcı olabileceğiniz bir şey.

9. Sürdürülebilirlik

Tüketicilerin üçte ikisi için sürdürülebilir seyahat bir önceliktir. Yeni nesil gezginler sürdürülebilir seçenekleri daha fazla düşünüp diğer nesillere kıyasla çevreyi kirlettikleri için suçlu hissederler. Oteller de uygulamalarını daha sürdürülebilir hale getirmek için çalışıyor. Google Hotels, bir otelin sürdürülebilirlik çabaları hakkında bilgi verir ve Google Flights, çoğu uçuş için karbon emisyon tahminleri sağlar.

Bu trend oteller için ne anlama geliyor?

Oteliniz zaten sürdürülebilir uygulamalara katılıyorsa, bunun sitenizde açıkça vurgulandığından emin olun. Diğer otellerin sürdürülebilirliğe nasıl odaklandığını öğrenin.

10. Personel eksikliği ve teknoloji kullanımı

Otelcilerin zaten bildiği gibi, endüstrinin karşılaştığı personel sıkıntısı inanılmaz derecede zor olacak ve etki 2022’nin ötesinde hissedilecek. Misafirlerinize en iyi deneyimi sunmaya devam etmek için, otellerin işlerini kolaylaştıracak güvenilir teknoloji iyi bir çözüm. Temassız check-in, otomasyon gibi uygulamalar oteller için önemli olmaya devam edecek. Teknolojiye yatırım yapmak bu konuda anahtar rolü üstleniyor.

Bu trend oteller için ne anlama geliyor?

Ekiplerinizin yükünü azaltmak için birlikte çalışabileceğiniz pek çok harika teknoloji sağlayıcısı var. Bunlarla mümkün olduğu kadar personel yerine teknolojiyi kullanabilirsiniz.

 

Öncelikle, gelişen ve değişen bir sektörün içinde bulunduğunuzun bilincine varılması ve sonrasında ise buna ayak uydurarak çağı yakalamak için gerekli adımların atılması gerekmektedir.

 

// Lenis for smooth scroll