2022 Instagram Trend Raporu

2022 Instagram Trend Raporuna Hoş Geldiniz!

2022 Instagram Trend RaporuBu rapor, gelecek yıl trendleri şekillendirecek olan Z kuşağı tarafından düzenlenen yeni nesil trendler için rehberinizdir. Yeni nesil kitleler sürekli olarak geleceği yaratıyor ve Instagram’da trendleri belirliyor. Instagram, gençlerin, içerik oluşturucuların, lezzet üreticilerinin ve niş toplulukların yeni trendlerin yaratılmasında anahtar olduğu yerdir. Gençlerin neredeyse% 50’si, kendileri gibi bireyleri veya daha küçük, sadık kitlelere sahip etkileyicileri trend oluşturmanın anahtarı olarak görüyor. Müzik, moda, içerik oluşturucular, güzellik, sosyal adalet ve daha fazlası dahil olmak üzere kategorilerdeki instagram trendleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Z kuşağının zihnine girdik. Bu rapor, kültür muhabiri Darian Symone Harvin’in (@darian) her şey hakkında konuşmak için etkili Z kuşağı ile birlikte oturdukları yeni nesil bir video ile birlikte oluşturuldu.

Moda ve Güzellik

Maksimalist Moda Bitiyor!

Geride bıraktığımız 2 yılın ardından gençler, modayı neşe, iyimserlik ve kendini ifade etme aracı olarak kullanarak stil seçimleriyle cesur hamleler yapıyor. Gençlerin ve genç yetişkinlerin % 50’si 2022’de Gotik ve Vintage giyim gibi cesur modayı deneyimleyecek görünüyor.

Minimalist Yüzler ve Doğal Güzellik

Gençler vücutları ile alakalı daha fazla bilinçlendikçe, cilt bakımı trend oluyor; parlayan cildi minimum ürünlerle ve daha güvenli malzemelerle dengeleyen temiz güzellik 2022’de trend olacak! Yaklaşık 3 gençten 1’i 2022’de ‘temiz’ makyaj / cilt bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve satın almakla ilgileniyor. Buna vegan cilt bakımı, vegan makyajı, ciltlerinde daha az ürün kullanılması dahil.

Alışveriş

Sosyal Platformlardan Alışveriş Yapmaya Hazır Mısınız?

Yeni alışveriş deneyimleriyle ilgilenen gençlerin yarısından fazlası Instagram üzerinden alışverişe ayak uyduruyor. 2022’de, 4 kişiden 1’i (% 23) ikinci el web siteleri (dolap sahibinden, Letgo, vb.) aracılığıyla daha fazla tasarruf etmeyi düşünüyor. Yaklaşık aynı sayıda genç ve genç yetişkin (% 24), 2022’de kendi mallarını bir online mağaza veya sosyal medya aracılığıyla satarak giysilerin sürdürülebilirliğine daha fazla katkıda bulunmayı planlıyor.

Müzik ve Dans

Müzik Artık Daha Popüler!

Kısa videolar, müziklerin keşfini kolaylaştırıyor ve Instagram gibi geleneksel olmayan müzik platformlarında müzikal deneyimler arttırmaya hazırlanıyor.

Müzik Giderek Görselleşiyor!

Albümler daha fazla grafik tasarımlarına sahip olacak. Instagram Kullanıcılarının (% 24) 2022’de görsel müzik deneyimlerinden heyecan duyma olasılıkları daha yüksekken, 4 gençten ve genç yetişkinden yaklaşık 1’i 2022’de canlı yayın konserleri / görsel albüm bültenleri beklemektedir. 13-24 yaşındakilerin % 41’i fandom üyesi (hayran topluluğu) olduklarını söylüyor. Gençlerin% 70’i 2022’de sosyal medya aracılığıyla yeni müzik veya sanatçılar keşfetmeyi bekliyor.

Dans Meydan Okumaları!

3 gençten 1’inden fazlası 2022’de daha fazla dans mücadelesi görmeyi istiyor.

Fenomenler ve İçerik Oluşturucular

İçerik Oluşturucular A+ Ünlü Seviyelerine Çıkış Yaptılar. 13-24 yaş arasındaki 4 gençten 1’i, yeni trendler yaratırken sadık ve yoğun ilgi gören kitlelere sahip mikro etkileyicilerin en önemli kriter olduğunu düşünüyor. Her 4 gençten 1’i, takipçi sayılarına bakılmaksızın sosyal medya kullanıcılarının en önemli ‘etkileyici’ olduğunu söylüyor. Aynı zamanda her 5 gençten 4’ü, ‘Sosyal medya ve diğer çevrimiçi ünlülerin kültür üzerinde geleneksel ünlülerden (oyuncular, reklam yıldızları vb.) daha fazla etkiye sahip olduğu konusunda hemfikir.

Kariyer ve Eğitim

9-5 Kavramını Yeniden Anlamlandırma

Pandemi sürecinde özellikle Z kuşağının % 90’ı en iyi eğitimin gerçek dünya deneyimlerinden geldiğine inanıyor ve okul maliyetlerinin ne kadar olduğu göz önüne alındığında, alternatif yollar izlemeyi ciddi olarak düşünüyorlar. Ayrıca, işlerinin onları tamamen tüketmesine (veya tanımlamasına) izin vermek istemiyorlar ve bunun getirdiği tehlikelerin çok farkındalar.

Ankete katılanların;

  • -% 68’i ‘iş yapmam gereken bir şey’ ve ‘hayatımdaki en önemli şey değil’ diyor.
  • -% 63’ü, Covid’in kariyer hedeflerimi yeniden değerlendirmeyi sağladığını kabul ediyor.
  • -% 87’si, çok fazla insanın geçimini sağlamak için birden fazla işte çalışmak zorunda kaldığı konusunda hemfikir.

Bu deneyimlere yanıt olarak, gençler hayatlarında tam olarak ne istediklerini ve oraya nasıl ulaşabileceklerini merak ediyorlar.
Aslında% 71’i, ‘Daha az para kazandığım anlamına gelse bile anlamlı bir işe sahip olmayı tercih ederim.’  diyerek kaderlerini kendi ellerine alıyor ve değişen bir sistemde ve toplumda başarının ne anlama.

Gastronomi

Evde Yemek İçin Sınırları Zorlamak!

Gençler, karmaşık tarifleri ve karmaşık pişirme tekniklerini deneyerek mutfağa yatırım yapmaya devam ediyor.

4 genç / genç yetişkinden 1’i @cracked.bolos de dahil olmak üzere içerik oluşturuculardan gördükleri yemekleri örnek alarak deniyor.
(@c4k3l1n, @cakes4port ve @steinkamf_flower_cakes vb.)

2022, mutfaktaki becerileri arttırmaya devam ettikleri bir yıl olacak.

Sağlık

Mental Sağlığımızı Yeniden Gözden Geçireceğiz!

Gençler, hayatlarında yaptıkları seçimlerin mental sağlıkları üzerindeki güçlü etkileri olduğunu düşünüyor. Yaklaşık 3 kişiden 1’i rehberli meditasyon, yeniden oluşum egzersizleri vb. gibi zihinsel sağlık faaliyetlerine katılmaya devam etmeyi düşünüyor.

4 kişiden 1’i yaratıcı etkinliklere (çizim, resim, müzik) yönelmeye devam edecek. Statüden bağımsız olarak geniş bir yelpazedeki insanların

erişebileceği bu alandaki eğilimleri yükseltmek, genç yetişkinleri bu alanda meşgul etmede kilit rol oynayacaktır.

Oyun

Oyunlar Yeni Alışveriş Merkezimiz!
Oyunlar, güncel hayatımızdan kaçma hissini benzersiz ve fantastik bir şekilde körükleyen yeni bir sosyal platform türüdür. Karantina, video oyunları için bir patlama yarattı ve uzun bir süre daha böyle olacak gibi görünüyor. Daha fazla genç, özellikle sosyalleşmek için oyun oynadığını söyleyerek gününün çoğunu bu alanda geçiriyor. Birçok oyuncu, diğer oyuncuların çeşitli platformlarda video oyunları oynamasını izlemekten heyecan duyduklarını söylüyor. Gençlerin ve genç yetişkinlerin% 40’ı 2022’de daha fazla video oyunu eğilimi görmeyi bekliyor. 10 Kişiden yaklaşık 3’ü video oyunları oynayan diğer kişilerin canlı yayın yapmasını istiyor. Oyunlar bağımlılık yaratmak için yeni fırsatlar sunuyor: 5 gençten 1’i 2022’de VR gözlüklerin daha da popüler olmasını bekliyor.

Oyun ve Moda Dünyaları Çarpışıyor!

5 gençten 1’i dijital avatarları için daha fazla marka kıyafeti görmek istediklerini söylüyor. 2021’den itibaren yalnızca sanal ürünler satın almaya olan ilgi% 50 artarken, 4 gençten 1’inden fazlası 2022’de artan cosplay / kostüm görmeyi istiyor.

Mizah

Mizahlar Zirveye Yükseliyor.
Zaman geçtikçe gençler kavrayabilecekleri ve kontrol edebilecekleri alanlara yöneliyorlar. 2021’de 5 gençten ve genç yetişkinden 1’inden fazlası astrolojiye ve stok mizah ögelerine daha fazla önem verdi ve birçoğunun 2022’de daha fazlasını görmesi bekleniyor.

Düşündüren Mizah Gündemde!

İnsanların mizah fikirlerine ne kadar yatırım yaptığını tam olarak söylemek imkansızdır. İroni ve samimiyet karışımı, mizahın anahtarıdır. Bu eşsiz denge, 2021’deki en popüler İnternet Kültürü Trendlerine ekleniyor ve katılımcıların 2022’de daha fazlasını görmeyi beklediklerine baktığımızda gündemde kalacağını da kesinleştiriyor.

// Lenis for smooth scroll